Uposlenici Federalne uprave za inspekcijske poslove uzeli učešće u realizaciji Programa obezbjeđivanja krvi za povrijeđene i oboljele u FBiH

Federalna uprava za inspekcijske poslove se, kao i prethodnih godina, s posebnim zadovoljstvom odazvala pozivu za učešće u Programu obezbjeđenja krvi za povrijeđene i oboljele u Federaciji Bosne i Hercegovine.

S obzirom na potrebu Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine da svakodnevno obezbijedi dovoljne količine krvi za povrijeđene i oboljele, medicinski tim Zavoda je dana 23.09.2019. godine posjetio sjedište Federalne uprave za inspekcijske poslove u ul. Fehima ef.Čurčića br. 6 u Sarajevu.

Kao i ranijih godina, uposlenici ove Uprave odazvali su se akciji dobrovoljnog darivanja krvi, čime su još jednom pokazali humanost i solidarnost, a u ovakvim i sličnim humanim akcijama učestovati će i ubuduće. Federalna uprava za inspekcijske poslove je na ovaj način potvrdila dugogodišnju saradnju sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH i pokazala društvenu odgovornost prema onima kojima je pomoć potrebna.

 „Kap krvi je kap nade u život možda baš vama dragoj osobi. Učinite da bolest, saobraćajne nesreće i povrede ne odnesu još jedan život.“