Promovisan informacioni softver “e-inspekcije”

U povodu provedene reforme inspekcijskih organa u Federaciji Bosne i Hercegovine uz pomoć Svjetske banke – IFC, Evropske Unije, USAID-a, SIDA-e, i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Federalna uprava za inspekcijske poslove je multimedijalnom prezentacijom promovisala ostvarene rezultate u proteklom četverogodišnjem periodu djelovanja, kao i informacioni softver “e-inspekcije”.

Prezentacija je upriličena u petak, 08.04.2011.godine, u sali Parlamenta Federacije BiH u ul. Hamdije Kreševljakovića br.3 u Sarajevu sa početkom u 09,30 sati.

Ovom događaju prisustvovao je znatan broj predstavnika institucija Bosne i Hercegovine, zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, predstavnici međunarodnih organizacija i drugih uvaženi gosti.

Nakon uvodnog obraćanja direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove gosp. Ibrahima Tiraka, prikazan je multimedijalni video sadržaj koji je prezentovao ostvarene rezultate i realizovane projekte u proteklom četverogodišnjem periodu a potom je gosp. Muhidin Mujačić, direktor firme “Procom” d.o.o., prezentovao informacioni softver “e-inspekcije”, u smislu detaljnog prikaza mogućnosti i benefita koji se ostvaruju upotrebom ovog modernog inspekcijskog alata.

Federalna uprava za inspekcijske poslove očekuje da će se primjenom informacionog softvera unaprijediti, ubrazati i poboljšati prvenstveno vršenje inspekcijskog nadzora, te efikasnije upravljanje dokumentima i predmetima Uprave, stalno ažuriranje baze podataka privrednih subjekata, kao i analiza rizika vršenja inspekcijskih kontrola kod privrednih subjekata što će direktno uticati na revidiranje broja posjeta inspekcija kod poslodavaca koji se pridržavaju Zakona, tj. učestalije posjete inspekcija kod poslodavaca koji se ne pridržavaju Zakonom predviđenih uvjeta poslovanja.