POZIV ZA MEDIJE: Svečano potpisivanje ugovora za realizaciju projekta za uspostavu Interoperabilnog informaciong sistema (IIS)

Svjetska banka u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Federalnom upravom za inspekcijske poslove (FUZIP) i Republičkom upravom za inspekcijske poslove RS, implementira projekat “Tehnička podrška za unapređenje poslovnog okruženja i institucionalno jačanje” (ICIS projekat).  Projekt se finansira sredstvima granta koje je obezbijedila Švedska agencija za međunarodni razvoj (“SIDA”), a administrira ga Međunarodna banka za obnovu i razvoj i Međunarodna agencija za razvoj (IDA) – Grant br. TF011205.

Jedna od najvažnih projektnih aktivnosti (komponenta 1) je uspostava Interoperabilnog informacionog sistema – IIS, koji će biti platforma za sve buduće razmjene podataka između institucija na svim nivoima vlasti.  Interoperabilni informacioni sistem će se sastojati od četiri  kontakt tačke (u Vijeću Ministara BiH, Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu) putem kojih će se omogućiti razmjena podataka između  institucija na svim nivoima vlasti.

U proteklom periodu, dvije jedinice za implementaciju projekta (Sarajevo i Banja Luka) su   provele postupak zajedničke nabavke Interoperabilnog informacionog sistema za Vijeće Ministara, Federaciju Bosne i Hercegovine, Republiku Srpske i Brčko Distrikta BiH.

Nakon provedenog postupka nabavke,   ugovor je dodjeljen najpovoljnijem ponuđaču i to: JV Lanaco d.o.o, Ping d.o.o. i InfoSoft Systems, koji trebaju da implementiraju Interoperabilni informacioni sistem – IIS (implementaciju, razvoj software-a, instalaciju opreme, obuku za korištenje novog software-a) a u sklopu realizacije Komponente 1.3 projekta “Tehnička podrška za unapređenje poslovnog okruženja i institucionalno jačanje – ICIS”.

Povodom navedenog, zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete potpisivanju ugovora između Jedinica za implementaciju ICIS projekata (Federalna uprava za inspekcijske poslove i Republička uprava za inspekcijske poslove RS) i izvođača radova JV Lanaco d.o.o, Ping d.o.o. i InfoSoft Systems,  koje je zakazano za 3.11.2016. godine (četvrtak) 14:00 sati, u prostorijama Federalne uprave za inspekcijske poslove u Sarajevu, u Ul. Fehima ef. Čurčića br. 6.

Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem telefona 033 563 360 ili putem e-mail adrese piu@fuzip.gov.ba.