MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO:

Naredba Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva vezano za putnike koji dolaze s područja NR Kina, Južna Koreja, Iran, Italija, Francuska, Njemačka i Španija

Po naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, broj: 01-33-1385/20 od 10. marta 2020.  godine, u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprečavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19), Procedure nadzora putnika u međunarodnom prometu kao odgovor na pojavu koronavirusa (COVID-19) primjenjuju se prema svim putnicima koji dolaze s područja NR Kina, Južna Koreja, Iran, Italija, Francuska, Njemačka i Španija.

Osim navedenih Procedura nadzora putnika u međunarodnom prometu kao odgovor na pojavu novog koronavirusa (COVID-19) svim stranim državljanima koji ulaze u FBiH iz navedenih zemalja propisuju se mjere ograničavanja kretanja na razdoblje od 14 dana.

Osim navedenih Procedura nadzora putnika u međunarodnom prometu kao odgovor na pojavu novog koronavirusa (COVID-19) svim BiH državljanima i stranim državnjanima koji imaju stalni ili privremeni boravak u BiH, a ulaze u FBiH iz navedenih zemalja izdaje se Rješenje o obaveznoj izolaciji u trajanju od 14 dana.

Preporučuje se BiH državljanima i stranim državljanima sa stalnim i privremenim boravkom u BiH, da ne putuju u navedene zemlje.