IVANA PRVULOVIĆ PREUZELA DUŽNOST DIREKTORICE FEDERALNE UPRAVE ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

Ivana Prvulović preuzela je danas dužnost direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Ivana Prvulović rođena je 1984. godine u Sarajevu. Završila je Treću gimnaziju u Sarajevu i diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2007. godine. Osim formalnog obrazovanja, znanje je sticala i na brojnim stručnim edukacijama, konferencijama i obukama.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri pravnice, bila je advokatica, zastupnica za patente i saradnica na zaštiti prava industrijskog vlasništva. Od 2016. godine upisana je u Imenik Advokatske komore FBiH.

U periodu od 2021. do 2023. godine obnašala je dužnost ministrice Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, a u 2023. godini je imenovana  na poziciju savjetnice ministra vanjskih poslova  Bosne i Hercegovine.

Aktivno govori engleski i španski jezik, a posjeduje osnovna znanja iz njemačkog, talijanskog i turskog jezika.

Na poziciju direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove imenovana je Rješenjem o privremenom postavljenju direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove do okončanja konkursne procedure a najduže do šest mjeseci, počevši od 1.7.2024. godine, na 36. sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održanoj 20.6.2024. godine.

 

-KRAJ-