14:19 25.02.2016

Obavijest o povlačenju i opozivu prizvoda proizvođača „Mars Incorporated“

Dana 23.02.2016. godine, Federalna uprava za inspekcijske poslove je zaprimila akt Agencije za sigurnost hrane BiH po predmetu: Obavijest o povlačenju i opozivu proizvoda proizvođača „Mars“ zbog prisustva „stranog“ tijela, te dodatnu informaciju – Izjavu uvoznika i distributera „Mars“ proizvoda u BiH. Odmah po primitku spomenutih akata, Federalna uprava za inspekcijske poslove je o tome obavijestila sve nadležne inspekcijske organe u FBIH.

U kasnim poslijepodnevnim satima, dana 24.02.2016. godine, zaprimljen je i akt Agencije za sigurnost hrane - Obavijest da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučen proizvod ''Snickers Multipack'' LOT: /07-08-16/601A2NLD03, proizvođača ''Mars Nederland B.V.'', Veghel. Postupajući po istoj, Federalna uprava za inspekcijske poslove je odmah obavijestila sve nadležne inspekcijske organe u FBiH da provjere prisustvo spornog proizvoda u prometu, te preduzmu sve zakonom propisane mjere u cilju zaštite zdravlja potrošača.

Također su informisani i federalni sanitarni inspektori na carinarnicama i carinskim ispostavama da pojačaju inspekcijski nadzor nad uvozom pošiljki ovakvih i sličnih proizvoda.